divendres, 3 de febrer de 2017

Problemes matemàtics

Una de les dificultats més gran que presenten els alumnes de la meva classe (any rere any) és enfrontar-se a la resolució de problemes matemàtics. Sovint s'associa a dificultats en la comprensió, el raonament o el càlcul. 

Des de fa temps, hem incorporat a l'escola una assignatura de càlcul mental on treballen, a més a més del càlcul, la resolució de problemes. 
A més, a l'assignatura de matemàtiques, resolem 5 problemes cada dia. Els hi llegeixo de forma oral dues vegades i ells tenen temps per pensar-ho i fer els càlculs. Quan acabem, els corregim en veu alta i els alumnes comparteixen la seva forma de solucionar-ho. D'aquesta manera, els alumnes que han fallat o també els que ho han fet correcta, poden aprendre dels companys diferents estratègies de resolució. Generalment triguem entre 15 i 20 minuts en fer aquesta activitat i realment, els alumnes estan millorant. 
Alguns, que tenen ganes de millorar o d'altres, que reconeixen que tenen dificultats, volien repassar a casa. Per això, us deixo els següents links que també he passat als alumnes de la meva classe per a que practiquin a casa. Són sèries de 30 i estan posats per ordre de dificultat, de més senzills (1) a més difícils (4). Si en faig nous, els aniré afegint!


A l'acabar el test trobareu "Enviar test" i us apareixerà el tant per cent d'encert. En aquesta pantalla, podeu consultar les respostes de totes les preguntes al menú inferior on diu "Todas las respuesta" o si només voleu les respostes equivocades "Respuestas incorrectas". Quan us apareguin totes les respostes, veureu una breu explicació sobre la resolució de cada un dels problemes. 
Si en faig nous, els aniré afegint!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada