dilluns, 12 de desembre de 2016

L'esquelet i la musculatura


Per repassar l'esquelet i la musculatura hem fet mil i una activitats, tant en català com en anglès. Us deixo aquí algunes idees!
- Primer, recordar allò que sabem amb un joc: "Toca't!". Un alumne diu el nom d'un os que recorda i els demés s'ho toquen. Per fer-ho més"guai" posem música i ells van "movent tots els ossos del cos", quan baixem la música un alumne diu el següent "Toca't".
- Amb l'ajuda d'un pòster que serveix de guia a la classe (no tinc pissarra digital 😥) els alumnes omplen una fitxa amb els noms dels ossos.
- Amb un d'aquells esquelets grans, al que vam anomenar "Pepito", se li escriuen els noms dels ossos amb retolador per pissarra blanca. També es poden fer etiquetes autoadhesives amb els diferents noms. 
- Amb plastilina o espaguetis crus es reprodueixen els ossos del cos humà en una cartolina.  
- Fer un rap amb els noms. Aquesta activitat els va encantar! Només sabien que havien de portar una gorra i no sabien què faríem. Es van posar per grups i vaig repartir: cap, extremitats superiors, extremitats inferiors i tronc. Cada grup va fer un rap amb els noms dels ossos treballats de la part que li tocava. Ho vam ballar i cantar, ens vam aprendre els raps i els vam ajuntar per tenir el rap de tot el cos. Va ser genial!😍

Activitats online per repassar el tema de l'esquelet i la musculatura:

 Primer repàs i després jocs per avaluar-se
Per avaluar-se
http://cpvaldespartera.educa.aragon.es/pasapalabras/musculos_huesos.swf (és un “Pasapalabra” en castellà. Per començar i passar a les següents paraules, cal donar-li primer al botó que diu “PasaPalabra”). 
https://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/560077/ossos__musculs_i_articulacions.htm (per completar els espais en blanc. Cal tocar la paraula que volem col·locar per ordre: per omplir el primer espai en blanc, després el segon, el tercer, etc.). 

 Si algú prefereix imprimir fitxes i omplir-les amb llapis o boli, aquí us deixo algunes pàgines d’on podeu extreure fitxes sobre el tema:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada