dijous, 1 de gener de 2015

Mètodes de conservació

Hem estat estudiant els mètodes de conservació dels aliments. Per què els posem a la nevera en comptes de deixar-los fora? Per què els posem en almívar o en oli en comptes de amb Coca-cola? Per poder resoldre aquests dubtes hem intentat conservar una pastanaga de diferents formes i hem analitzat els seus canvis al llarg de tres setmanes.
Una de les millors formes d'aprendre és vivint i a coneixement del medi tenim moltes oportunitats de viure el que estem treballant. Els meus alumnes van passar-s'ho d'allò més bé tallant la pastanaga, menjant trossets, decidint en què conservar cada mostra i mirant en què es convertia cada trosset de pastanaga amb el pas del temps.
Les pastanagues s'han conservat en: aigua, aigua i sal, aigua i sucre, sal, oli, vinagre, Coca-cola i sense res.






Evidentment que la pitjor forma de conservar la pastanaga ha estat deixar les mostres sense res, ja que en pocs dies la pastanaga es va podrir. D'altres canvis van ser l'aparició de mosques petitones i cucs, forats en la pastanaga en la conservació amb Coca-cola o el canvi de color en l'aliment i els líquids conservadors. 
Ens ho hem passat molt bé!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada