diumenge, 25 de gener de 2015

Geometria i plàstica

Al Cicle Mitjà comencem amb el treball del compàs i els instruments de mesura com són el regle, l'escaire i el cartabó.

A més de treballar-los des de l'àrea de mates, aprofito la curiositat i ganes de fer-los servir que presenten els alumnes per treball també amb aquests estris a l'àrea d'Educació Visual i Plàstica. 

En aquest primer treball fem servir l'escaire i el cartabó per treballar línies paral·leles i perpendiculars. Després fem una posada en comú de les formes que ens han anat sortint: nombre de costats, costats paral·lels, el nom, etc. 


Això és el nostre segon treball. La veritat és que per a mi, és tot un repte fer ús del compàs amb els meus alumnes i s'ha de respirar més d'una vegada per no parar boja. És possible que algú s'empanadeixi mentre ho estigui fent però... és tan màgic veure com s'il·luminen les cares quan per fi aconsegueixen fer una rodona amb el compàs!


Els alumnes han d'anar traçant circumferència. Després, quan ja tenen tot el full ple, parlem de que estan buides. Aleshores és el moment de canviar les circumferències i transformar-les en cercles ben acolorits! Queda molt xulo però és possible que els nens es cansin i s'hagi de fer en més d'una sessió. També es pot fer amb un Paint si no voleu treballar amb el compàs, en parelles o com a feina prèvia o a posteriori, per exemple. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada