diumenge, 26 d’octubre de 2014

La reproducció humana

Aquest primer mes, hem estat estudiant la reproducció humana. Un tema que amb els alumnes de Cicle mitjà dóna molt joc: els fa gràcia, tenen molta curiositat i, com encara són petits no fan preguntes grolleres. 
Per estudiar l'embaràs he fet servir els següents vídeos. No he deixat la veu dels vídeos sinó que ho he anat relatant jo una mica, bàsicament perquè hi ha paraules tècniques o dades que no cal que els alumnes d'aquest cicle coneguin. Els alumnes han tingut sentiments contradictoris!! Jajaj tot i que els han encantat, alguns també han dit que els feia una mica de fàstic que això pogués passar al nostre cos. 


Després vam començar a parlar de les ecografies. Cada alumne va portar-ne una seva. Vam poder mirar de quin trimestre era, quant mesurava el seu fèmur, quines parts del cos tenien formades, quants dies tenia i quants faltaven per néixer... També vam posar uns vídeos sobre ecografies en 2D i en 4D per poder comparar-los.
Aquests són els meus alumnes treballant amb les seves ecografies!

Finalment, va sorgir la pregunta de per què el fetus no s'afoga dins la placenta si està envoltat de líquid. Vam explicar que l'oxigen que necessita li arriba a la sang a través del cordó umbilical. En el moment del part es produeix la primera respiració pulmonar del bebè. Mentre és molt petit, encara conserva aquest reflex i per això hi ha bebès que aguanten sense respirar dins l'aigua. Poc a poc, van aprenent a respirar amb els pulmons, a través de les fosses nassals i aquest reflex de "tapar" l'entrada d'aire a través del nas, es va perdent. Aquest és potser el vídeo que més gràcia els va fer!
Espero que us serveixin aquestes idees!! I, evidentment, si en teniu alguna més.... comenteu!

Laia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada